







Uredba(EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom:
Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti:
(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo;
(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice;
(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena:
(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
(a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine in karotenoide;
(b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev,ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina.
(a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob;
(b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferolacetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
(c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
(d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov sojinega olja.
(a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
(b) laktitola.
(a) oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.