Šola organizira prehrano za učence v dneh, ko potekajo pouk in druge organizirane dejavnosti šole v skladu s šolskim koledarjem.
Urnik prehranjevanja:
- 9.50–10.15 malica
- 12.00–14.00 kosilo
- 14.45–15.00 popoldanska malica
Malice in kosila se pripravljajo v šolski kuhinji.
Kultura prehranjevanja
V šoli skrbimo za ustrezno razdeljevanje in kulturno uživanje obrokov. Učence navajamo na kulturno uživanje hrane in pravilen odnos do hrane.
Jedilniki in priprava obrokov
Pri sestavljanju jedilnikov upoštevamo smernice zdravega prehranjevanja in priporočila Praktikuma jedilnikov v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Pri pripravljanju obrokov upoštevamo prehrambene zahteve šolarja glede na biološko in energijsko vrednost. Pri tem upoštevamo tudi prehranjevalne navade otrok in njihovo stanje prehranjenosti. Za pripravo obrokov in diet skrbi ustrezno usposobljeno kuharsko osebje.