Spoštovani starši,

iz Mestne občine Slovenj Gradec so sporočili, da bo v času zimskih šolskih počitnic v torek, 31. 1., sredo, 1. 2. in v četrtek 2. 2. 2023 iz vaških skupnosti na bazen Aqualatio vozil brezplačni kopalni kombi, Aquabus. 

Namenjen je šolarjem, ki so že tako veliki, da lahko gredo na bazen brez spremstva staršev ali skrbnikov. Relacije, na katerih bo vozil in postajališča, kjer bo zjutraj pobiral kopalce, popoldne pa jih bo tja vračal, bodo enaka kot poleti: v torek bo Aquabus vozil na območju Sel in Pameč, v sredo bodo na svoj račun prišli kopalci iz Razborja, Podgorja in Šmiklavža, v četrtek pa bo potnike pobiral po Šmartnem in okolici.

Prilagamo vozni red Aquabusa, relacije, na katerih bo vozil in seznam postajališč. In še opozorilo! Vozniki Aquabusa se bodo natančni držali voznega reda, zato naj potniki nikar ne zamujajo na postajališča.

Čeprav v shemo brezplačnih prevozov ni bilo mogoče vključiti vseh postajališč, ki se med šolskim letom uporabljajo za šolske prevoze, na Mestni občini Slovenj Gradec verjamejo, da bodo kljub temu z novostjo številnim otrokom popestrili počitnice, predvsem pa omogočili lažji dostop do nove pridobitve v mestu vsem, ki živijo oddaljeni od mestnega središča. Hkrati bodo rešili tudi kakšen problem prevoza starejših iz vasi v mesto, saj bodo na Aquabus lahko sedli tudi občani. 

Dragi starši, Aquabus z letošnjim letom postaja stalnica v času vseh šolskih počitnic, ne le najdaljših, poletnih! 

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)